Ce inseamna asta

În contextul unui stil de viață sănătos care a devenit acum o tendință, a apărut din ce în ce mai mult cuvântul „detoxifiere”. Cu toate acestea, mulți încă nu înțeleg pe deplin sensul acestui concept. Vă rugăm să spuneți cititorilor noștri ce este detoxifierea în sensul său adevărat, medical.

– Detoxifierea sau, în formula sa mai științifică, detoxifierea este un set de proceduri care vizează eliminarea toxinelor din organism. Toxinele sunt substanțe destul de periculoase care, acumulându-se în lichidul intercelular, provoacă un puternic efect distructiv asupra organismului. De fapt, este o otravă și, având în vedere grupul său extins de origine, intră în corpul aproape oricărei persoane. Toxinele ne așteaptă peste tot: în aer, mâncare, apă, îmbrăcăminte. Deci, procedura de detoxifiere presupune doar eliminarea toxinelor din fluidul intercelular prin intestine, rinichi, plămâni sau piele prin stimularea sistemului limfatic.

– Care pot fi consecințele pentru o persoană care ignoră procedura de detoxifiere?

— Corpul uman este un sistem de auto-curățare. Această proprietate îi este inerentă prin natură. Dar poate exista un moment în care propriile sale rezerve sunt epuizate, iar organismul nu mai poate face față singur. Apoi toxinele încep să se acumuleze în ea, ceea ce duce la apariția oricărei boli. Detoxifierea, fiind o procedură preventivă, vă permite să preveniți acumularea de toxine, și de aici apariția acestor aceleași boli. În același timp, detoxifierea în materie de recuperare poate fi uneori cea mai acceptabilă opțiune. Într-adevăr, adesea oamenii, începând să se simtă rău în orice zonă, încearcă să o depășească luând medicamente. Dar din moment ce un exces de toxine poate fi cauza unor astfel de afecțiuni, pentru recuperare este suficient să scapi de ele de organism, fără a lua medicamente, care, apropo, uneori nu fac decât să-ți agraveze starea generală de sănătate.

De exemplu, o persoană are o durere de cap, începe să ia analgezice, care la rândul lor afectează negativ rinichii; rinichii s-au îmbolnăvit – au început să-i trateze și așa mai departe. Lanțul poate fi infinit de lung, iar rezultatul este subminată sănătatea. Dar la urma urmei, sursa tuturor, poate, este tocmai intoxicația organismului, ale cărei prime simptome sunt, printre altele, durerile de cap. Și se dovedește că a fost suficient să se efectueze procesul de detoxifiere, care să amelioreze nu numai durerea de cap, ci și să prevină dezvoltarea bolilor cronice.

Site-ul web al clinicii dvs. listează mai multe cursuri de detoxifiere. Ele diferă în ceea ce privește numărul de zile și procedurile necesare pentru a fi finalizate. Cum să înțelegeți ce curs este potrivit pentru fiecare persoană în parte?

– Care curs este potrivit pentru un anumit pacient, putem spune doar examinându-l. După cum am spus, acest lucru este foarte individual și depinde de starea corpului uman, de bolile la care are predispoziție și de cât de des efectuează proceduri similare.

Unul dintre cele mai moderne și precise programe de examinare a organismului este un studiu genetic, care vă permite să identificați predispoziția unei persoane la anumite boli și, pe baza acestor date, să selectați un program de detoxifiere optim eficient.

Diferența dintre cursurile noastre în ceea ce privește numărul de proceduri necesare și perioada de trecere se datorează în primul rând stării de sănătate a pacientului. Cele mai scurte cursuri de 1-3 zile sunt de susținere și sunt mai potrivite pentru cei care au urmat deja un program cuprinzător. O detoxifiere completă, care vă permite să curățați complet organismul, durează cel puțin 7 zile. Ar trebui să fie aleasă dacă nu ați „curățat” de mult timp sau dacă o faceți pentru prima dată.

– Poate o persoană să înțeleagă independent că are nevoie de detoxifiere?

– Poate. De exemplu, dacă o persoană simte oboseală constantă, somnolență, adesea într-o dispoziție depresivă. Trebuie înțeles că orice boală are un precursor comun, exprimat în primul rând prin preocupări psihologice. Când există un sentiment de disconfort sever, un sentiment că lipsește ceva, nemulțumire – toate acestea sunt semne posibile ale unei acumulări excesive de toxine în organism, de care este timpul să scăpăm.

– În timpul conversației noastre, ați menționat în mod repetat legătura dintre toxine și apariția unor boli periculoase. Și ce anume?

– De fapt, nu există nicio boală care să nu fie asociată cu o încălcare a sistemului limfatic. Pentru ca organismul să fie sănătos, celulele sale trebuie să fie sănătoase.